skip to Main Content

Klompenmakerij

klompenwandSinds 2003 is klompenmakerij C. Biesbroek uit Hendrik-Ido Ambacht gevestigd in de voormalige wagenschuur op De Kooi. In november 1952 kwam zoon Kees bij zijn vader in dienst als krullenjongen. Het klompen maken lag hem wel. Na een goede leerschool van zijn vader gekregen te hebben, mocht hij het bedrijf in 1970 overnemen.

Door de jaarlijkse keuringen (sinds 1969) op de klompenbeurs in St Oedenrode, waar Kees altijd de 1e of de 2e prijs wist te behalen, is de naam Biesbroek wereldwijd een begrip geworden. Met de pensionering van Kees kwam er na 112 jaar een eind aan de klompenmakerij in Hendrik-Ido-Ambacht. Gelukkig is er op kinderboerderij de Kooi een onderdak gevonden voor dit oude ambacht.

mr-biesbroekTwee dagen per week (op woensdag en zaterdag van 10.00 – 15.30 uur) probeert de klompenmaker aan het werk te zijn. Hij legt graag aan de bezoekers uit, hoe de klomp uit een boom gemaakt wordt en wat daar allemaal bij komt kijken. Bent u op zoek naar een paar nieuwe klompen? Ook als de klompenmaker er niet is, kunt u bij de medewerkers op De Kooi terecht om een paar klompen te passen en te kopen.

Demonstratie op afspraak
Groepen kunnen op afspraak de klompenmakerij bezoeken.
Voor informatie, de kosten of voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen via kooi@natuurstad.nl

X