skip to Main Content

Kantine

In de kantine kunt u altijd terecht voor iets lekkers voor de dieren of voor uzelf. Er worden zakjes voer verkocht die je aan alle dieren met haren mag voeren. Als er kantinepersoneel aanwezig is, zijn er voor de bezoekers van de kinderboerderij ook allerlei lekkere en gezonde tussendoortjes te koop. Onze kantine is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is. Dit draagt bij aan een gezonde levensstijl voor ons allemaal! Wij vinden een gezond voedingsaanbod en een gezond uitstraling belangrijk. Daarom werken wij volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. De Kooi werkt structureel aan de gezondere kantine, onder ander door een jaarlijks kantinescan uit de voeren en de resultaten te delen met de directie/het bestuur.  

Kantine Verkoop Boerderijproducten         Kantine Verkoop Boerderijproducten

Boerderijproducten worden (indien voorradig) in de kantine verkocht: verse groenten van het seizoen uit onze buurtmoestuin, zelfgemaakte jam en sambal, honing van de bijen, kaas van onze geitenmelk en soms zelfs verse geitenmelk.

In de serre vindt u naast de zithoek, een boekenkastje: ons Kinderzwerfboekstation! Kinderen kunnen hier een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. Je laat het achter op school, in een KinderzwerfboekStation, in een sportkantine, in een bus of… Kinderen en ouders kunnen hun gelezen kinderboeken ook in de kantine afleveren. Wij maken er dan een zwerfboek van. (www.kinderzwerfboek.nl)

Interesse voor het houden van een kinderfeestje op De Kooi? In de kantine kunnen ze u alles vertellen over de mogelijkheden. Vast kijken wat er voor feestjes er gehouden kunnen worden? Klik dan hier.

Kantine - Geitenkaasverkoop
Kantine - Zwerfboekstation
X