skip to Main Content

in de voorjaarsvakantie: hulpdierverzorgerscursus op De Kooi

Aan de slag bij de dieren

In de voorjaarsvakantie (van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari) zal op kinderboerderij De Kooi aan de Maeterlinckweg in IJsselmonde, een hulpdierverzorgerscursus gehouden worden.

Twintig kinderen tussen de 7 en 12 jaar, kunnen dan 5 ochtenden van 9 tot 12 uur met de dierverzorgers aan de slag bij de dieren.

Elke ochtend beginnen de kinderen met het voeren van een ander aantal diersoorten. Na het voeren moeten de dieren natuurlijk ook verzorgd worden: het √®chte boerenwerk! Stallen en hokken uitmesten en pleintjes aanvegen. Tijdens de ochtend vertellen de dierverzorgers over de dieren en hun bijzonderheden. Hoe hou je zo’n dier nu eigenlijk vast? Is een kip echt zo zacht? Wanneer legt een kip eieren? Wat is hooi en wat is stro?

De week wordt op vrijdagochtend afgesloten met een “examen”: met elkaar wordt de week doorgesproken over wat iedereen nu weet van al die dieren van De Kooi. Na afloop ontvangen de deelnemers een getuigschrift.

Aangezien er 20 kinderen mee kunnen doen, moet je je wel van tevoren aanmelden. Dit kan op de boerderij in de kantine of via het emailadres: kooi@natuurstad.nl.

Zodra duidelijk is of je mee kunt doen, krijg je bericht!

Aan het deelnemen aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Uiteraard rekenen de dieren er wel op dat je er de hele week bij kunt zijn!

Adres Kinderboerderij De Kooi Maeterlinckweg 85 3076 GA Rotterdam Tel.: 010-4327921 (tot 16:30uur) Internet: www.natuurstad.nl

X