skip to Main Content

8 mei: Feest van het water

In de week van ons water is het op dinsdagmiddag 8 mei een feest van het water op kinderboerderij de Kooi! Met aanpassingen van het Waterschap Hollandse Delta wordt De Kooi waterproof!

Een kippenhok met een dak vol groene plantjes en een schutting die regenwater opvangt. Het zijn twee veranderingen die meteen in het oog springen op kinderboerderij De Kooi in Rotterdam-Zuid. Straks zijn er zes voorbeelden die laten zien hoe je wateroverlast in de tuin kan voorkomen.
Dinsdagmiddag 8 mei zal de waterproof ingerichte kinderboerderij feestelijk in gebruik worden genomen. Vanaf 13.30 uur zijn er activiteiten voor kinderen en is er een waterspeurtocht voor jong en oud over het terrein. Ook Droppie Water is van de partij.

Lange, droge periodes en heftige regenbuien. Waterschap Hollandse Delta geeft inwoners handreikingen om zich te wapenen tegen deze gevolgen van klimaatverandering. ‘Daarom laten we hier zien hoe je je tuin of balkon waterbewust kan inrichten’ zegt heemraad Leo van Gelder. ‘Een regenton en grindstroken waar het regenwater in kan wegzakken, doen vaak wonderen.’ Bij elk voorbeeld op de kinderboerderij komt een informatiebord met tips waar bezoekers zelf mee aan de slag kunnen.

In Nederland zijn er jaarlijks zo’n 30 miljoen bezoeken aan kinderboerderijen. De Kooi ontvangt jaarlijks ruim 135.000 bezoekers. Ook is er een NME- centrum waar kinderen lessen op het gebied van natuur en milieu krijgen. Van Gelder: ‘Het is daarom een ideale plek om waterbeheer onder de aandacht te brengen.’

Voor wie vast aan de slag wil, is er de gratis handreiking ‘Alle kinderboerderijen en bezoekers klimaatbestendig en waterbewust’ samengesteld. Deze is te vinden via de site van het Waterschap.

X