skip to Main Content

Boerderijhulp

img_0115Ben je 7 jaar of ouder en zou jij het leuk vinden om te helpen op de boerderij?
En zo een echte boerderijhulp worden? Dat kan!

Kom in je vrije tijd (na schooltijd, in het weekend of in de schoolvakanties) naar de kinderboerderij als je zin hebt om te helpen. Meld je in de kantine of bij de dierverzorger op de boerderij. De dierverzorger zal je een klus geven om te gaan doen. Je krijgt een kaart mee waar alles opstaat.

 

Er zijn verschillende opdrachten:

  • Voeropdrachten (die elke dag moeten gebeuren zowel ’s ochtends als ’s middags);
  • Werkopdrachten (kunnen op woensdagmiddag, in het weekend of de vakantie);
  • Extra opdrachten (kunnen tussendoor).

img_0117

Natuurlijk krijg je van allerlei soorten opdrachten (niet enkel voer- of extra-opdrachten!). Als je de opdracht hebt gelezen en uitgevoerd, laat je je werk nakijken door de dierverzorger. Op jouw kaart wordt bijgehouden welke klus je hebt gedaan en of het goed is gebeurd.

Om je diploma “Boerderijhulp” te verdienen moet je 15 opdrachten goed gemaakt hebben.

Wil je het samen met een vriendje of vriendinnetje doen? Mag ook!
Het verdienen van je diploma hoeft niet in één week.

 

We spreken met elkaar af dat je een jaar de tijd hebt om de opdrachten te komen maken vanaf de datum van je eerste opdracht. Je moet tijd en zin hebben om te komen. Het kan ook voorkomen dat we geen klus voor je hebben doordat er bijvoorbeeld veel kinderen zijn.

img_0201

 

Als je voldoende opdrachten hebt gemaakt heb je een “Boerderijhulp-diploma” verdiend!  Deze worden op een middag (tegelijk aan met andere kinderen die ook klaar zijn) uitgereikt. Natuurlijk mogen alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s daar bij zijn!

X