Activiteiten 2019

Een bezoek aan De Kooi is natuurlijk al een activiteit op zich. Het knuffelen met de dieren, het voeren van een peentje en zien hoe de geiten worden gemolken, is voor veel kinderen al een hele belevenis.

Maar De Kooi biedt meer!

Kinderen mogen dagelijks na schooltijd, in de weekenden en de schoolvakanties, helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Het voeren van de dieren gebeurt ’s morgens om 8.15 uur en ’s middags om 15.30 uur.  Kinderen kunnen zo ook, als ze dat willen, hun boerderijhulpdiploma verdienen (vraagt u in de kantine naar meer informatie).

Gedurende het jaar worden er ook extra activiteiten georganiseerd.

Het volgende staat op het programma:

woensdag 6 februari13.30 - 15.30 uurOpen les "Knaagdieren", toegankelijk voor volwassenen en kinderen. In het leslokaal ziet u een aantal knaagdieren en een leerkracht kan al uw vragen beantwoorden. Klik hier voor meer informatie.
maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maartelke ochtendHulpdierverzorgerscursus voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Vier ochtenden wordt je van 9.00 tot 12.00 uur op de boerderij verwacht en op vrijdag doe je een klein examen en krijg je een certificaat. Je leert van alles over het verzorgen van de geiten, koeien, kippen, konijnen en cavia’s en pony’s. Je moet je er wel voor opgeven! Klik hier voor meer informatie.
Deze cursus is vol, aanmelden is niet meer mogelijk
zaterdag 20 april Paasactiviteit
woensdag 15 meiOpen les "Melk" (middag)
zondag 26 meiSchaapscheerfeest
zomervakantie: jeugdvakantiepaspoort

Let op de affiches, de website en uw wijkkranten voor de juiste data en tijden! Of volg ons op facebook: De Kooi.

X