skip to Main Content

11 mei: grote open dag aan de Maeterlinckweg

Zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 16.00 uur is er een Grote Open Dag aan de Maeterlinckweg. Ook dit jaar hebben de Bouwspeeltuin, Stichting Kampwerk Terbregge, A.T.V. Lombardijen (volkstuinvereniging) en Kinderboerderij de Kooi zich verenigd om op deze dag alle inwoners uit Lombardijen en de wijde omgeving de kans te geven om te ontdekken wat het mooie gebied aan de Maeterlinckweg te bieden heeft.

Het afgelopen jaar is er door vele vrijwilligers hard gewerkt om dit gebied te onderhouden en aantrekkelijk te maken voor kinderen uit Rotterdam en wijde omgeving. Maar ook de ouders en grootouders van de kinderen komen er graag vanwege de gezellige, avontuurlijke en natuurlijke uitstraling van de actieve organisaties. Vanaf 12.00 uur gaat er voor de kinderen een grote speurtocht van start waarmee ze spelenderwijs het hele gebied kunnen ontdekken. Er zijn voor deze speurtocht twee startpunten. Eén op de Bouwspeeltuin en het andere startpunt is op kinderboerderij de Kooi. Onderweg zijn er verschillende opdrachten en overal leuke activiteiten.

Bij bouwspeeltuin Maeterlinck kan je natuurlijk hutten bouwen en skelteren, maar ook knutselen of een tattoo zetten. Smikkelen kan van een suikerspin of de pannenkoeken! Doe mee aan de tekenwedstrijd met een bekertje limonade of ontwerp een bouwsel met een snoepje! Op kinderboerderij de Kooi, sinds 1 januari onderdeel van Stichting Natuurstad Rotterdam, ga je op zoek naar de jonge dieren. Ook bij volkstuinvereniging ATV Lombardijen is weer van alles te ontdekken en te doen.

Meedoen aan de speurtocht kost 1 euro per kind en aan het einde van de speurtocht wacht je een kleine verrassing !

X