skip to Main Content

11 december: filmvertoning “Boerenzij”.

Ontdek de plattelandscultuur op Rotterdam Zuid

Kinderboerderij De Kooi van Natuurstad vertoont de film ‘Boerenzij’ van kunstenaar Wapke Feenstra.

Op woensdag 11 december wordt de documentaire ‘Boerenzij’ vertoond op een bijzondere locatie, namelijk kinderboerderij De Kooi van Natuurstad. Stad en platteland zijn meer met elkaar verweven dan we in eerste instantie denken. Kunstenaar Wapke Feenstra daagt ons uit om de veronderstelde tegenstelling tussen stad en platteland los te laten en werkte samen met meer dan honderd participanten aan de beeldvorming van de Boerenzij, de bijnaam van Rotterdam Zuid. In de documentaire is een belangrijke rol weggelegd voor twee bekende gezichten van kinderboerderij De Kooi: klompenmaker Kees Biesbroek en yoghurtmaker Kerem Macit.

Programma

15.00 Welkomstwoord door Natuurstad Rotterdam

15.05 Introductie door Wapke Feenstra, beeldend kunstenaar, boerendochter en mede-oprichter van Myvillages

15.10 Vertoning documentaire Boerenzij

15.45 Vraaggesprek met Wapke Feenstra, klompenmaker Kees Biesbroek en yoghurtmaker Kerem Macit (onder voorbehoud).

Deze middag is gratis. Wel ontvangen we graag een aanmelding via info@natuurstad.nl

Gezellig en leerzaam uitje

Voor iedereen is er deze middag iets leuks te doen op De Kooi. Vanaf 12 uur geven de klompenmaker en de yoghurtmaker doorlopend demonstraties over hun ambacht. Neem ook zeker een kijkje in het leslokaal bij ‘Leve(n)de Zee!’. Hier maak je kennis met prachtige dieren die in de Noordzee wonen: zeesterren, verschillende soorten krabben en heel veel verschillende soorten schelpdieren. De educatie medewerkers kunnen je van alles vertellen over deze bijzondere dieren!

Over Natuurstad

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen.

X