Lessen aan basisscholen

De scholen kunnen elk jaar voor de zomervakantie via de site van de gemeente Rotterdam zich inschrijven voor de lessen die het komende schooljaar op het programma staan. (de link moet jammer genoeg met de jaartallen erbij. Zonder jaartallen wordt de blz niet herkend. Ik zal binnen de dienst nog wel na gaan vragen of dat gewijzigd kan worden)

Tijdens de lessen op “De Kooi” komt de natuur pas echt tot leven. De lessen bieden de leerlingen unieke ervaringen die zij niet snel zullen vergeten. Natuuronderwijs is zelf ontdekken en ervaren met alle zintuigen. Contact maken met plant en dier, angsten overwinnen en grenzen verleggen. Kortom: de natuur moet je beleven!

Leskisten voor basisscholen

Het assortiment van leskisten van De Kooi is vernieuwd en voldoet aan de eisen van deze tijd. Deze kisten met boeken, dvd’s, cd-roms, achtergrondinformatie en les- en/of onderzoeksmateriaal, kunnen gebruikt worden in of buiten de school om uw natuuronderwijslessen te concretiseren. De kisten bevatten genoeg informatie en materiaal om een praktische les(serie) te geven die uw leerlingen nog lang bij zal blijven. Kijk voor het aanbod op de site van de gemeente Rotterdam

BSO activiteiten

Ook voor de Buiten Schoolse Opvang zijn er een aantal activiteiten ontwikkeld. Op afspraak kan de BSO-groep langskomen om de activiteit te doen. Alle materialen die nodig zijn, zullen in een kist klaarstaan. De kisten zijn zo ontwikkeld dat u er meteen mee aan de slag kunt gaan. Er is geen begeleiding vanuit De Kooi aanwezig. Natuurlijk kunt u altijd van te voren een afspraak maken om de kist te komen bekijken.

Heeft u interesse? Neem dan contact op voor mogelijkheden en prijzen via: kbkooisenc@rotterdam.nl

Lescentrum Levende Zee
Lescentrum Levende Zee
X