Activiteiten 2018

Een bezoek aan De Kooi is natuurlijk al een activiteit op zich. Het knuffelen met de dieren, het voeren van een peentje en zien hoe de geiten worden gemolken, is voor veel kinderen al een hele belevenis.

Maar De Kooi biedt meer!

Kinderen mogen dagelijks na schooltijd, in de weekenden en de schoolvakanties, helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Het voeren van de dieren gebeurt ’s morgens om 8.15 uur en ’s middags om 15.30 uur.  Kinderen kunnen zo ook, als ze dat willen, hun boerderijhulpdiploma verdienen!

Gedurende het jaar worden er ook extra activiteiten georganiseerd:

Woensdag 14 februari Open Les “Leve(n)de Zee”, 13.30 – 15.30 uur
De kinderen uit groep 7 en 8 van de Rotterdamse scholen krijgen in het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie les over het leven in de zee. Kom tijdens deze open les onder andere kreeften en zeesterren van dichtbij bekijken. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Zaterdag 31 maart Paasactiviteit
Op deze middag zijn er allerlei activiteiten te doen op De Kooi, kinderen kunnen eieren zoeken en verven, de paashaas loopt ook weer rond. Gezellig!

Woensdag 18 april Open Les “Beschuit met muisjes”, 13.30 – 15.30 uur
Deze les is voor kinderen uit groep 3 en 4 van de Rotterdamse scholen. Vanmiddag kunt u zelf komen kijken naar verschillende jongen dieren in het leslokaal. Kom ontdekken hoe bijvoorbeeld een vlinder, een kuiken of een cavia opgroeit. Opgeven hiervoor is niet nodig. In de kantine kar er geknutseld worden.

Begin mei Activiteit i.s.m. het Waterschap
Op De Kooi kunt u komen kijken hoe er er in Nederland omgegaan wordt met het vele (overtollige) water. Meer informatie volgt.

Zondag 27 mei  Schaapscheerfeest
Inmiddels is het schaapscheerfeest wel een traditie op De Kooi. Ook dit jaar zijn er allerlei activiteiten te doen op de middag dat onze schapen geschoren worden.

Woensdag 20 juni Open Les “Kleine beestjes”, 13.30 – 15.30 uur
Deze les is voor kinderen uit groep 1 en 2 van de Rotterdamse scholen. Zij gaan buiten kleine beestjes zoeken en daarna bekijken. Deze middag kunt u met uw kind(eren) ook op zoek gaan naar kleine beestjes en ontdekken wat er allemaal leeft in de grond en de sloot. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Zomervakantie  Jeugdvakantiepaspoort
Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen het paspoortje gratis op school. Ook op De Kooi kun je leuke activiteiten doen met dit paspoort.

Woensdag 12 september  Kaboutermiddag
Na het grote succes van 2017 komt ook dit jaar Kabouter Plop weer met zijn vriendjes naar de Kooi voor een middag gezelligheid.

Woensdag 31 oktober Halloween

Zondag 16 december Kerstactiviteit
Zoals u gewend bent is er kort voor de Kerstdagen een gezellige kerstactiviteit op De Kooi. Ook dit jaar zullen er allerlei knutselactiviteiten voor kinderen zijn. Later volgt meer informatie over de activiteiten van die middag.

Let op de affiches, de website en uw wijkkranten voor de juiste data en tijden! Of volg ons op facebook: De Kooi.

X