Activiteiten 2017

Een bezoek aan De Kooi is natuurlijk al een activiteit op zich. Het knuffelen met de dieren, het voeren van een peentje en zien hoe de geiten worden gemolken, is voor veel kinderen al een hele belevenis.

Maar De Kooi biedt meer!

Kinderen mogen dagelijks na schooltijd, in de weekenden en de schoolvakanties, helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Het voeren van de dieren gebeurt ’s morgens om 8.15 uur en ’s middags om 15.30 uur.  Kinderen kunnen zo ook, als ze dat willen, hun boerderijhulpdiploma verdienen!

Gedurende het jaar worden er ook extra activiteiten georganiseerd.
Een overzicht van de geplande activiteiten voor de tweede helft van 2017:

Woensdag 20 september tussen 13.30 en 16 uur:

Kabouter-oogstfeest
Kabouter Plop en zijn vrienden zijn ook  aanwezig zijn op ons kabouterfeest. Feesten is natuurlijk het leukste, als er veel vrienden komen. Kom jij ook? Maak je eigen kaboutermuts en leer de kabouterdans. Moe van het dansen? Ga een kabouterpannenkoek bakken en opsmikkelen met zelfgemaakte kabouterjam. Of ga op ontdekkingsreis langs het kabouterpad. Wist je dat kabouters ook graag spelletjes spelen? En dol zijn op knutselen? Ze laten het jullie graag zien en meebeleven.

Woensdag 11 oktober:

Dag van de duurzaamheid
Al 9 jaar op rij, wordt landelijk op 10 oktober de Dag van de duurzaamheid georganiseerd. Dit jaar valt dat op dinsdag, maar duurzaam is het hele jaar belangrijk. Dus besteden wij er op 11 oktober extra aandacht aan!

Woensdag 25 oktober:

Halloween
Op De Kooi, de Bouwspeeltuin en het terrein van ATV (de volkstuinvereniging) gaan we weer lekker griezelen! Kom ook verkleed en griezel met ons mee!

Zondag 10 december:

Kerstactiviteit tussen 12 en 16 uur
Onze jaarafsluiting: de kerstman is uitgenodigd, we gaan broodjes bakken boven een vuurtje, je mag een kerststukje maken, er is muziek en een kleine kerstmarkt. Kortom: gezellig! Vooral als jullie allemaal komen…

Let op de affiches, de website en uw wijkkranten voor de juiste data en tijden! Of volg ons op facebook: De Kooi.

X