Activiteiten 2018

Een bezoek aan De Kooi is natuurlijk al een activiteit op zich. Het knuffelen met de dieren, het voeren van een peentje en zien hoe de geiten worden gemolken, is voor veel kinderen al een hele belevenis.

Maar De Kooi biedt meer!

Kinderen mogen dagelijks na schooltijd, in de weekenden en de schoolvakanties, helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Het voeren van de dieren gebeurt ’s morgens om 8.15 uur en ’s middags om 15.30 uur.  Kinderen kunnen zo ook, als ze dat willen, hun boerderijhulpdiploma verdienen (vraagt u in de kantine naar meer informatie).

Gedurende het jaar worden er ook extra activiteiten georganiseerd:

Woensdag 18 april Open Les “Beschuit met muisjes”, 13.30 – 15.30 uur
Kinderen uit groep 3 en 4 van de Rotterdamse scholen hebben deze les gevolgd en vanmiddag kunt u zelf komen kijken naar verschillende jongen dieren in het leslokaal. Kom ontdekken hoe bijvoorbeeld een vlinder, een kuiken of een cavia opgroeit. Opgeven hiervoor is niet nodig. In de kantine kar er geknutseld worden.

Dinsdag 8 mei Activiteit i.s.m. het Waterschap, 13.30 – 16.00 uur
Het waterschap Hollandse Delta heeft de afgelopen tijd op de Kooi enkele aanpassingen gerealiseerd om het vele (overtollige) water te verwerken. Deze worden vanmiddag feestelijk in gebruik genomen. Er zijn activiteiten en een waterspeurtocht voor jong en oud over het terrein. Ook kan er geknutseld worden. Meer informatie vind u op onze nieuwspagina.

Zondag 27 mei  Schaapscheerfeest
Inmiddels is het schaapscheerfeest wel een traditie op De Kooi. Ook dit jaar zijn er allerlei activiteiten te doen op de middag dat onze schapen geschoren worden.

Woensdag 20 juni Open Les “Kleine beestjes”, 13.30 – 15.30 uur
Kinderen uit groep 1 en 2 van de Rotterdamse scholen hebben deze les gevolgd. Deze middag kunt u met uw kind(eren) ook op zoek gaan naar kleine beestjes en ontdekken wat er allemaal leeft in de grond en de sloot. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Zomervakantie  Jeugdvakantiepaspoort
Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen het paspoortje gratis op school. Ook op De Kooi kun je leuke activiteiten doen met dit paspoort.

Woensdag 12 september  Kaboutermiddag
Na het grote succes van 2017 komt ook dit jaar Kabouter Plop weer met zijn vriendjes naar de Kooi voor een middag gezelligheid.

Woensdag 31 oktober Halloween

Zondag 16 december Kerstactiviteit
Zoals u gewend bent is er kort voor de Kerstdagen een gezellige kerstactiviteit op De Kooi. Ook dit jaar zullen er allerlei knutselactiviteiten voor kinderen zijn. Later volgt meer informatie over de activiteiten van die middag.

Let op de affiches, de website en uw wijkkranten voor de juiste data en tijden! Of volg ons op facebook: De Kooi.

X